9 Kasım 2012 Cuma

Amy Macdonald amateur paint draw

Amy Macdonald Amateur Paint Draw

Amy Macdonald


Amy Macdonald 25 Ağustos 1987 İskoçya doğumludur. Şarkıcı ve söz yazarıdır. Tarzı alternatif rock ağırlıklıdır, ayrıca soft rock tarzını da kulanmaktadır. 
Amy Macdonald'ın paintte bir siyah beyaz çalışmasını yaptım umarım beğenirsiniz. Bu kısa bilgilerden sonra paint çalışmamı görebilirsiniz.
Önerdiğim Şarkıları; 
1-This is the life 
2- This much is true
3-Wish for something more. 

24 Ekim 2012 Çarşamba

Eminem amatör paint çalışması


Paint hakkında küçük bilgiler

Paintte siyah beyaz resim yapmayı denemek biraz zormuş :) Daha önce paint kullanmıştım fakat renkli karikatür tarzı bir çalışma yapmıştım oda tabi ki zor ve uğraştırıcı olmuştu. Siyah beyaz olarak uğraşmakta hiç kolay gelmedi üstelik bir portre çalışması denediğim için resmi benzetmede çok zorluk çektiğimi söyleyebilirim. Bu deneme örneğimi yazımdan sonra ekleyeceğim umarım incelersiniz. 

Daha önce paintte kara kalem çalışması denememiş olan kişilere denemelerini öneririm. Çünkü normal kağıt üstünde çalışmaya göre zor olan kısmı olduğu kadar çok kolay ve hızlıca geçilecek kısımlarda olduğunu gördüm. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki kalem ile çizimlerinizde aşırı derecede sıkıntınız yoksa ve çizgilerinizi çekerken kaydırma titreme sorunuzu yoksa paintte de bu sıkıntıyı yaşamazsınız. En azından fazla olmaz, biraz oluyor demeliyim :) Burada ise yapacağınız yöntem kısa kısa yada uzun uzun çizgileriniz çekip başlangıç noktanızdan bitiş noktanıza kadar gitmenizdir. Sonraki yapılacak işlem ise kaydırmış olduğunuz çizgileri, taşan kısımları, yamuk gitmiş yerleri silmeniz olacak. bu sayede tekrar çizgi üstünden çizginizi belirginleştirmeye ikinci kez devam edeceksiniz. Bunu tam istediğiniz çizgi hattı ortaya çıkana kadar devam ettirin. Ben iki en fazla üç denemede çizgi hattımı rahatça oluşturdum. 

Rahat çizgi hattı oluşturacağınız bölgeler için ise kalın fırça çizgisini kullanmanız daha kolaylık sağlayacaktır. Örneğin kulaktan çeneye inen çizgi hattını belirtirken bu kalın çizgiyi çekersiniz ve yukarıda bahsettiğim gibi silgi ile hem yamuk yerleri silersiniz hemde çizginizi inceltirsiniz bu biraz daha az işlemle işinizi bitirmenizi sağlayacaktır. Kolay gelsin...

21 Ekim 2012 Pazar

Jim Carrey amatör kara kalem portre çalışması


Kara kalem resim seçmek

Kara kalem çizimlerini nasıl yapacağımız hakkında bir çok kaynak ve örnekler bulunmaktadır. Fakat her insanında kendine özgü stili olduğunu düşünüyorum. Bu işin eğitimini alan veya benim gibi kendisi öğrenmiş olan ressam olsun hobi olarak yapanlar olsun her çalışmanın stili farklıdır.
Bu sebepten dolayı bu kaynaklardan yararlanmayı düşünmedim. Fakat örnek çizimlere diğer arkadaşların yaptığı portrelere baktım. Özellikle hızlandırılmış video olarak çekilen görüntüleri izlemek çok hoş. Portrenin nasıl canlandığını 3 4 dakikada görmek güzel geliyor. İzlemiş olduğum görüntüler bana tarz veya stil olarak katkı yapmamıştır. Çünkü o resim ustasına ait bir eser ve tarzı benden farklı. Bazılarına katsı sağlayacağına eminim. Beni de kullandıkları malzemelerin bolluğu ilgi olarak çekmiştir. Henüz 1 2 kalem çeşidinden fazla alışkanlığım olmadı. İleride olabilir mi bilmiyorum :)
Aslında burada benim bahsetmek istediğim konu seçmek istediğiniz resmin daha önce çizilmemiş farklı bir resim olmasına özen göstermenizdir. Önce çizmek istediğiniz kişinin resimlerine bakabilirsiniz. Sonrada kara kalem çalışmalarına bir göz gezdirirsiniz ve çizilmemiş olan bir resmi beğenerek alabilirsiniz. Daha önce denenmiş bir resmi bende çizmek istemem. Zaten çalışması yapılmış o resim birde profesyonel birinin ellerinden geçmişse benim kendi resmimi onun yanında beğenmem zor olacak ki ben beğenmiyorsam çalışmamı başkasına göstermem bile :) O profesyonel eller daha sonra bizim çizdiğimiz resmin aynısını yaparsa demeyin onuda onlar herhalde hiç yapmazlar ;)
Çizim tarzınız ve stiliniz size özgüdür ve kendi stilinizi değiştirmeye kalkmayın, geliştirin. 

20 Ekim 2012 Cumartesi

Shakira amatör kara kalem portre çalışması


Kara kalem - Silgi

Merhabalar arkadaşlar. Bugünkü yazımda kara kalem çalışmamızı yaparken silgi kullanımından bahsetmek istiyorum. Bana göre bizim gibi amatör olanlar veya yeni başlayanların kesinlikle kullanması gereken bir malzemedir. Profesyonelde olsak kullanılmayacak bir malzeme diyemem. Çünkü hataları silmekten çok daha fazla kullanılan bir kısmı beyaz yerlerin silinmesi, ışığın yansımasının beyazlatılması ayrıca saç rengi sarı olan portre çizimlerinde saçları silgi ile sarı renge kavuşturulması vardır.
Bu konuya örnek olarak Shakira'yı vereceğim. Saç rengi sarı olması nedeniyle ışık yansıması oldukça fazla olmaktadır. İlk başta saç tellerini kalemimle normal olarak belirginleştiriyorum. Tabi ki gene tonlamaya dikkat ediyorum. Fakat siyah beyaz bir çalışmada haliyle sarısın olduğu bu şekilde belli olmuyor. Bu aşamada önemli  olan malzemem silgi devreye giriyor.  :)
Elimdeki örnek resme bakarak silgim ile saç kıvrımlarına da dikkat ederek parlamanın fazla olduğu kısımlardan başlayarak silmeye başlıyorum. Silme işlemini de kısa kısa yapmıyorum. Başladığım kısımdan saçın bitimine kadar yada resimdeki parlaklığa göre uzun bir şekilde sanki kaleminle saç telini çizer gibi siliyorum.
Yazımda örnek olarak verdiğim Shakira'nın resmini de ekliyorum. Saç renginin sarı olduğunu belirtmek için yaptığım silme işlemini ve yansımayı amatör çalışmamda bu şekilde sizlere sunuyorum.


19 Ekim 2012 Cuma

Angelina Jolie amatör kara kalem portre çalışması



Bugün sizlere amatör kalemimden Angelina Jolie ile merhaba diyorum..
Daha önce yayımladığım Avril çalışması gibi maalesef bunu da telefon kamerası kullanarak bilgisayara aktardım. Genede ben görüntüden memnun kaldım sizlerinde aynı düşüncede olacağına eminim. Birkaç çekimden içinde netliği en iyi olanı seçtim. Aslına en yakın görüntü budur :) Aslından kastım kendi çizdiğim kağıt üzerindeki görüntüsüdür. 

Bu resimde diğerine göre karalama işlemi daha fazla yapılmıştır. Yani size bahsettiğim kolaylıktan Avril resmine göre biraz daha uzaktır. Fakat bu resimde Angelina'nın benzerliğini yakalamak için en önemli kısım göz ve dudak kısımları olmuştur. Hatta ellerimizle bu kısmın dışındaki yerleri kapatıp baktığımızda bunun daha net bir şekilde cevabını alırız.Diğer kısımları zor görenler Angelina'da sadece göz, burun ve dudak çalışmasıyla benzerlik yakalamayı denemeleri daha kolay olacaktır. Bir çok kişiye göre bu üç bölgenin zor olduğu daha ön planda olduğuna eminim. Evet kolay olan bir şey yoktur tabi ki ilk başlarda :)

Benim burada kolaylık olması kastettiğim konu kafa taslağıyla uğraşmamak o taslağın içine ağız, burun ve gözleri yerleştirmeye çalışmamak içindir. Yukarıda bahsettiğim gibi zaten sadece göz ve dudaklar A.Jolie'yi belirginleştirmektedir ve siz sadece bunları deneyerek benzetmeye ve öğrenmeyi denemelisiniz. Konuya profesyonel olarak yorum yapmıyorum fakat genel olarak bir çok insan portresini çizerken kafa taslağını önce    yapmaktadır bir çoğuda benim gibi önce gözlerden başlamaktadır. Bu sizin sürekli çizimlerini yaparken zaten alışkanlığınızla oturacak bir durumdur. En kolay başlangıç noktanız ve belirleyici bölgeniz neresi ise sizde oradan başlamaya devam edeceksiniz.

Bu resimde 4B ve B kalemlerini kullandım. Ben genelde çalışmalarımı bir kalemle yaparım. Buda genelde 4B olur onunla tonlama daha güzel yapıyorum. Fakat bir çok arkadaşımız kalemlerin ton farkını çok iyi bildikleri için daha fazla çeşitle çalışmalarını yapmaktadır ki bende bu çalışmaları gerçekten beğeniyorum. Tonlamalar olağan üstü bir güzellikte eseri göstermektedir. Başlangıç aşamasında ki arkadaşlara tek kalemi tavsiye ederim uygun bir rahatlıkla çizim yapabilmeniz için B, 2B, 2(1/2)B yada 4B kullanabilirsiniz. Hatta ilk başta uçlu kalem dediğimiz kalemlerle ince taslak ayrıntılarını çizebilirsiniz. Silgi kesinlikle kullanın bende kullanıyorum :)
Umuyorum bu çalışmamı da beğenirsiniz. Saygılarımla.




18 Ekim 2012 Perşembe

Avril Lavigne amatör kara kalem portre çalışması



     İlk olarak elimde bulunan Avril Lavigne'nin karakalem çalışmasını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu çalışmaya başlamadan önce Avril'e ait bir resmi internetten beğenerek buldum ve siyah beyaz bir tarayıcıdan çıktı olarak aldım. Bu resim çalışmasında renk olarak siyahtan çok beyaz tonlar hakim görünmektedir. Sizlerinde çalışmaya alacağınız portrenin siyah ton ağırlıklı olmaması size ilk başta kolaylık sağlayacaktır.
     Çalışmanızda ölçülendirme açısından sıkıntı yaşıyorsanız bunu da en kolay olacak şekilde bir resim seçimi ile yapmalısınız.Nasıl kolay bir kara kalem portre çizerim diyorsanız bunu resmin ayrıntısı en az olanını seçerek başlamalıyız. Örneğin benim kullanmış olduğum resimde ayrıntı az, siyah tonlama yani karalama işi az fakat ölçülendirme açısından kolay sayılmaz. Resim orijinal kağıtta enine bir şekilde benim çizimde ise kağıdın boyuna yapılmıştır. Ölçüyle uğraşmadan kolayca yapabilmek için bulduğumuz resim taslağının da kağıdın boyuna olmasına dikkat edersek ilk başlangıçta bize çok kolaylık sağlayacaktır :)
      Bu taktikleri kullanarak yetenekli parmaklarınızı çalıştırınız ve göreceksiniz ki resminiz size ve bizlere çok hoş görünecektir. Ayrıca alta imzanızı da eklemeyi unutmayın. O sizin eseriniz.
Bu resmi telefonun kamerasını kullanarak aktarmış bulunmaktayım. Umuyorum ki görüntü olarak beğenirsiniz.
Sizlere buradan kara kalem portre çalışmalarını paylaşmaya devam edeceğim.
      Herkese başarılar diliyorum.



Merhabalar arkadaşlar. Kurmuş olduğum bu blogta kara kalem portre çizimleri yapmayı seven ve yapmak isteyenlere güzel örneklerle elimden geldiği kadar yardımcı olmayı düşünmekteyim.
Çizimlerimi amatör çalışmalar olarak değerlendiriyorum. Bu benim uzun süre resim yapmaya ara vermem ve profesyonel olarak bu işi yapmamamdan dolayıdır. Fakat resimleri benim gibi hobi olarak yapanların beğeneceğini ümit ediyorum.
İçinde kara kalem duygusu bulunanların duygularını harekete geçirecek bu blogta yer almanız çok güzel bir grup oluşturmamızı sağlayacaktır.
Elimde fazla miktarda olmasa da bir kaç tane çalışmam bulunmaktadır. Bunları en kısa zamanda yayınlamayı ve sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.
Her yaştan çizerlere sevgilerimle.
Teşekkürler.